Loading...
Menu

Ομορφαίνοντας ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης

Ομορφαίνοντας ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης

Η σύμπραξη μαθητών από το Πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου (IBDP) του Κολλεγίου Ανατόλια και από το αντίστοιχο Πρόγραμμα του Upper Canada College (UCC) από το Τορόντο του Καναδά είχε ως αποτέλεσμα την ανακαίνιση του 18ου Λυκείου Τούμπας, μία δράση που άλλαξε την εικόνα του σχολείου και της γύρω περιοχής.

Στο ελληνοκαναδικό project συμμετείχαν 12 μαθητές του UCC συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, Christos Paschalidis και Matt Griem. Από το Κολλέγιο Ανατόλια και πήραν μέρος 12 μαθητές του IBDB με τη βοήθεια των καθηγητριών Χριστίνας Δουρή και Αντιγόνης Πυροβέτση, ενώ από το 18ο Λύκειο Τούμπας συμμετείχαν 15 μαθητές με τη συνεργασία της διευθύντριας Φωτεινής Νικολαϊδου.

Οι εντατικές καθημερινές εργασίες στο σχολείο ξεκίνησαν στις 25 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν στις 4 Ιουλίου. Τα παιδιά αναδιαμόρφωσαν το γυμναστήριο – έβαψαν και ζωγράφισαν τους τοίχους, επισκεύασαν, συντήρησαν πάγκους και μονόζυγα. Εξωράισαν τον εξωτερικό αύλειο χώρο βάφοντας και συντηρώντας τα μονόζυγα, τις μπασκέτες και τα γκολποστ, και ζωγραφίζοντας τους τοίχους. Ο χώρος «πρασίνισε» με παλιά ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν ως ζαρντινιέρες όπου φυτεύτηκαν λουλούδια. Το γήπεδο βάφηκε, και τέλος κατασκευάστηκαν τρία παγκάκια και δύο τροχήλατα τραπέζια με αντίστοιχα καθίσματα.

Αυτή η συνεργασία ήταν μία μοναδική εμπειρία για τους μαθητές που μέσω της συνεργασίας τους ανέπτυξαν δεσμούς φιλίας και σχέσεις αλληλοεκτίμησης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί και η συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης που προσέφερε φυτά και χώμα για τον εξωραϊσμό του χώρου.   

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead